Magnifik avslutning i Sverige - seger i sista loppet | 2013-10-20
Efter ett på lördagen ha kört sina sista V75-lopp på väldigt länge, så körde Åke Svanstedt idag sina sista travlopp på svensk mark på överskådlig tid framöver. Det var en avtackning och avskedsföreställning på hemmabanan Axevalla och Svanstedt avslutade som det anstår en champion och sulkygigant - som en vinnare! I söndagens allra sista lopp styrde han in amatörtränade Masse C.D. till en smått överlägsen seger och visade vilken skicklig hästkarl han är.
- Det var kul att få avsluta med en seger. Det har varit en trevlig dag och jag vill tacka publiken på Axevalla för ett bra stöd under de här elva åren som jag har varit här, sa Åke.

Dubbel med egentränade
Innan dess hade Svanstedt vunnit två lopp med egentränade hästar. Först med Ready For More och därefter med Hey Honey. Han tog dessutom fyra andraplatser med egna hästar och i ett lopp blev han besegrad av sonen Anders som styrde in flickvännen Sofia Aronssons Everywhere till seger.
På tisdag flyttar Åke med familjen till USA och Florida för att där börja sitt nya liv och sin nya tränarverksamhet.

Åke Svanstedt har kört cirka 35 000 lopp i karriären och cirka 6 300 av dessa har slutat med seger. Totalt har hans träningsstall kört in 512 miljoner kronor.

/Webmaster

Tillbaka

Admin