Dubbelseger i V86 genom J.T.'s Crown och Palermo Caesar | 2013-10-17
Hästarna går kanonbra överlag just nu och segrarna duggar tätt. Många har hittat en fin formtopp så här på höstkanten och förra veckans trippelseger på Solvalla följdes upp med en dubbel inom V86 den här onsdagskvällen. Såväl J.T.'s Crown som Palermo Caesar svarade för imponerande insatser som kunde vinna och ett stort plus i kanten får även Listas Rafiki som blev tvåa i sitt lopp på nya rekordet 1.10,9/1640a efter mycket starka sista 700 metrarna.

När det gäller J.T.'s Crown så vann han sitt lopp över fyra kilometer och trots att han stod med 80 meters tillägg. Efter en avvaktande resa i femte par utvändigt kastade Åke loss ut på sista bortre långsidan och J.T.'s Crown avväpnade enkelt ledande favoriten Paying Guest mitt på upploppet. Segertiden blev 1.15,6/4080 meter och förstapriset var 100.000 kronor.
- Det är alltid svårt att köra så här långa lopp. Men ofta brukar det vara hästarna som står på tillägg som vinner. Min häst var stark och duktig idag. Han fick ett fint lopp och de körde ganska fort där framme. Jag kunde spara speeden och han avgjorde på ett bra sätt, kommenterade Åke.

I V86-avslutningen lämnade Åke sin köposition med Palermo Caesar 1400 meter kvar och avancerade fram utvändigt om ledande Casanova Boko varvet kvar. Den sistnämnde drog undan för fullt genom slutsvängen och såg nästan ut att gå mot segern då. Men urstarke Palermo Caesar hade inte givit slaget förlorat utan kom tillbaka in på upploppet och höll farten mycket bra. Kort före mål tog han sig förbi och kopplade greppet till en säker seger. Vinnartiden skrevs till 1.13,3/2140a och förstapriset var 60.000 kronor.
- Han var verkligen stark och rejäl och har bättrat sig mycket på slutet och hittat toppformen den senaste månaden, sa Åke.

De här två segrarna var också de sista på Solvalla på mycket länge för Åke som kusk, då han på tisdag nästa vecka den 22:e oktober flyttar till USA.

/Webmaster

Tillbaka

Admin