Imponerande uppvisning av Perfect Toll i V75 - eftersnack med Åke | 2012-06-25
Perfect Toll är tillsammans med Mr Picolit stallets två bästa hästar. Det visade han med bravur när han i överlägsen stil tog hem Bronsdivisionens försök på Kalmartravet. Han fixade därmed seger nummer 22 på V75 i år för stall Svanstedts hästar. Perfect Toll bjöd också på en imponerande uppvisning när han vann med halva upploppet på tiden 1.11,0/1640a.
- Då fanns det gott om krafter kvar också. Jag körde ingenting på honom och han hade tussarna kvar, sa Åke efteråt.

Stabilare i starten nu
På förhand var Åke lite orolig över hur Perfect Toll skulle klara av starten. Detta med tanke på hur dåligt han betedde sig bakom bilen i Östersund två veckor innan och bara galopperade. Nu var Åke ute och övade med hästen i bilprovstarterna innan tävlingarna.
- Även om han sprang och slog lite med huvudet där så kändes det klart mycket bättre och stabilare än förra gången. Vi hade bytt bett på hästen och det kan ha gjort sitt till, menade Åke.

Safety-start
Väl i loppet så tog han en väldigt försiktig start och tappade mycket mark felfri. Han letade sig snabbt ut i andraspår och satte full fart emot täthästarna direkt ut ur första kurvan. Perfect Toll släpptes välvilligt till ledningen varvet kvar och sedan var det spel mot ett mål. Den femårige hingsten var totalt överlägsen och vann i suverän stil på en topptid. Förstapriset var 110.000 kronor och betänk att hästen ännu så länge bara återfinns i Bronsdivisionen.
- Det är en riktig topphäst och tillsammans med Mr Picolit är han bäst i stallet just nu. Skillnaden mellan dem båda är att Mr Picolit är mer okomplicerad medan Perfect Toll fortfarande har lite problem med bilstart.

"Var spänd i starten nu också"
- Han var spänd nu också när vi körde upp bakom bilen men efter 50 till 75 meter när starten hade gått slappnade han av helt och blev som en ny häst. Sedan var det inga problem någon gång under loppet. Det är konstigt att han är sådan, i voltstart är han hur lugn och fin som helst och det är inga problem, men så fort det blir bilstart så stressar han upp sig.

Kanondebut av Monster Drive
I övrigt på V75 för stallets hästar så var Monster Drive ett glädjeämne i Gulddivisionen. Hästen gjorde första starten i vår regi och det var en debut med kraftig mersmak. Ifrån sitt dåliga utgångsläge med spår elva hamnade hästen i femte par utvändigt. Han följde med i rygg på attackerande Yield Boko genom slutsvängen och spurtade mycket bra in i mål som trea. Han noterade fina tiden 1.11,1/1640a.
- Han gjorde ett mycket bra lopp och jag har hela tiden tyckt att det är en riktigt fin häst. Ja, en kanonhäst helt enkelt. Han kommer att vinna i Guld framöver om han får ett bra startspår, sa Åke.

Jocke höll strålande
Ett annat glädjeämne var Jocke som blev tvåa på fina tiden 1.12,9/1640a. Han fick öppna stenhårt för att få ledningen och blev utsvarad genom hela första kurvan. Efter en inledning på 1.08,5 första 500 metrarna och 1.12,5 första varvet var det inget att säga om att han inte kunde svara Vici Lane den sista biten.
- Jocke gjorde ett jättebra lopp och höll strålande med tanke på den tuffa öppningen, sa Åke.

/Webmaster

Tillbaka

Admin