En konstig incident och upplevelse | 2012-08-26

Det blev ett konstigt avslut på Sundsvall Open Trot-helgen.
Något av det sjukaste jag har varit med om någonsin.
När vi skulle åka hem fick vi inte köra ut ifrån stallbacken.
Det slutade med att jag nu har blivit polisanmäld av tjejen som var parkeringsvakt och inte ville öppna grinden.
Jag har absolut inte knuffat henne som hon påstår, det har jag flera vittnen som kan intyga.


Om de sportsliga framgångarna i helgen och segern med Sebastian K. i Sundsvall Open Trot kan ni läsa mer om under nyheter här på hemsidan.
Det jag nu vill ta upp är en annan grej som hände på Bergsåker.
Det är nästan så att man kan tycka att det är komiskt, eller rent av ett skämt. Men ändå så har det blivit ett efterspel som jag inte kunde drömma om.

Blev inte insläppt på stallbacken...
Det började redan på fredag när vi anlände till travbanan. Det var flera bilar i kö som skulle köra in på stallbacken och framme vid grinden stod en tjej som skrek och gestikulerade med armarna. Vi kom direkt ifrån flygplatsen och hade inga biljetter eller parkeringsstillstånd. Jag har aldrig under mina 30 år som aktiv blivit nekad att komma in på stallbacken för de brukar veta vem jag är. Man är inte någon nybörjare direkt. Alla brukar vara trevliga och hälsa en välkommen. Men den här tjejen var helt tjurig och lyssnade knappt på vad jag sa. Hon ville absolut inte släppa in oss när vi inte hade några biljetter. Jag förklarade för henne att jag heter Åke Svanstedt och att vi har 18 hästar till start i helgen. ”Hur ska jag veta att du är Åke Svanstedt”, sa hon och ville att jag skulle legitimera mig. Hon avslutade sedan med att säga: ”Och vem är det, föresten”.
Jag fick då ringa till sportchefen som ordnade med biljetter så att vi blev insläppta.

...Och fick inte åka ut ifrån stallbacken
Sedan när vi skulle köra hem efter tävlingarna på lördag så blev det en ny incident. När vi skulle köra ut ifrån stallbacken så var grinden stängd och samma tjej vägrade att öppna den. Utanför stod det en bil och tutade som ville köra in på stallbacken men inte fick det. ”Det är kö, så ni får inte köra ut”, skrek hon till oss. Det var ju såklart kö efter tävlingarna men då sa jag till henne att vi ska inte köra till höger, där kön gick, utan till vänster. ”Det spelar ingen roll, för jag har stängt i alla fall. Ni får köra en annan väg”, ropade hon. Då sa jag till tjejen att då öppnar jag grinden själv i så fall. Så jag klev ur bilen och öppnade grinden trots att hon höll emot. Bilen som stod på utsidan gjorde en rivstart och körde in på stallbacken och vi kunde köra ut.

"Var inte otrevlig mot henne"
Nu har jag idag söndag fått veta att den här tjejen har polisanmält mig. För vad vet jag inte. Jag vet inte om hon gjorde sig illa men det var absolut ingenting jag märkte. Jag har i alla fall inte gjort henne något. Och jag har absolut inte knuffat henne, det har jag flera vittnen som kan intyga. För grinden gick in mot mig när jag öppnade och den gick inte utåt på henne. Sedan åkte vi iväg i bilen och det var flera bilar bakom oss som stod i kö och som körde ut. Jag var inte otrevlig mot henne utan gick bara och frågade varför hon inte öppnade grinden. Jag sa tydligt till henne att vi inte skulle följa den långa kön till höger utan köra vänster istället. ”Det spelar ingen roll för jag öppnar inte grinden i alla fall”, sa hon då. Hon menade att vi skulle vända och köra helt åt andra hållet istället, och det hade blivit en omväg på minst en halvtimme. Man kan ju inte bara stänga en grind för att det är kö utanför. När vi dessutom inte ens skulle köra åt det hållet.

Har aldrig varit med om något liknande
Som jag sa innan så har jag aldrig någonsin blivit nekad att komma in på en travbana. Än mindre att få komma därifrån. Jag vet att Torbjörn Jansson också hade problem att komma in på Bergsåker och att Roger Walmann och Janne Norberg har varit ute för det tidigare på andra banor. Men jag har aldrig någonsin hört talas om att man inte får åka ut från en travbana. Och nu har jag till och med blivit polisanmäld.
Så det här är något av det märkligaste jag har varit med om i hela mitt liv.

Åke Svanstedt

/Åke Svanstedt

Tillbaka

Admin