Personalen är guld värd | 2009-05-07

Det går fantastiskt bra för stallet just nu.
Årets fyra första månader har varit rekord både vad gäller segrar och inkörda pengar.
Det har hittills blivit 125 tränarsegrar och 10,6 miljoner kronor inkört till stallet.
Segerprocenten, som ligger på 21 procent, är jag extra nöjd med.
En stor del i framgångarna har min hängivna personal som gör ett enormt bra arbete.

Jag hade stått mig väldigt slätt utan min duktiga personal. Jag kan inte nog hylla dem. De gör ett kanonjobb, ofta i det tysta och utan att få någon uppmärksamhet. De grova anklagelserna som jag har blivit utsatt för under vintern och våren har indirekt berört dem också. Men de kämpar och ligger i som aldrig förr och det är jag mycket tacksam för.

Extra stolt över procenten

Ibland får jag höra kommentarer som att; ”det är ju inte konstigt att du får fram så många vinnare som har 180 hästar i träning”.
Men då vill jag påpeka att det är en konst att kunna klara av att träna just 180 hästar. Att ha en organisation som fungerar. Det är inte så himla lätt att bara plocka fram vinnare på löpande band. Det krävs stenhårt arbete – och framförallt duktiga hästskötare.
Ibland ser man att tränare som har 40 – 50 hästar i träning får väldigt fina vitsord i media för att de kanske har en segerprocent runt 25 procent. Utan att slå mig för bröstet vill jag bara påminna om att det är tre, fyra gånger svårare för mig som har så mycket hästar och som startar så ofta att komma upp i över 21 i segerprocent.
Därför är jag extra stolt över just de siffrorna.

Tror att Mystical Ann kan vinna finalen

Förra veckan var jag avstängd tre dagar. Jag var ändå på plats på Åby när kvalen till Kunga- respektive Drottning Silvias Pokal avgjordes. Det var jäkligt nervöst att stå vid sidan måste jag säga. Som tur var hade vi fina framgångar. Stallet fick med två hästar till finalen av Drottning Silvias Pokal. Både Mystical Ann och Mystic Lady U.S. vann sina uttagningslopp på ett bra sätt. De har även sett fina ut i träningen efteråt och det ska bli kul när finalen körs nästa torsdag. Jag kommer själv att köra Mystical Ann. Hon fick ett perfekt läge med spår ett och är extremt speedig. Jag tror faktiskt att hon har chans att vinna finalen. Robert Bergh får återigen köra Mystic Lady U.S. Den hästen är också väldigt bra men har ännu inte lika mycket rutin som Mystical Ann. Jag tror dock att hon kan få med sig en bra bit av priskakan men det kan bli svårt att vinna.
Jag har även fått förtroendet att köra Yewish Boko åt Timo Nurmos. Den hästen såg riktigt bra ut när han vann från ”dödens” i sitt försök. Det blir en spännande uppsittning.

Raffe har fel - igen

Till sist hörde jag att Ralf Vadsmo hade varit igång igen i Tipslördag förra veckan. Raffe hade tydligen sagt att catchdrivers är de som jobbar hårdast av alla aktiva inom travsporten. Som tur var så var Stig H bisittare och kunde förklara verkligen. Jag vill bara tala om för Raffe att har man 180 hästar i träning så sköter sig inte företaget av sig självt. Det krävs att man kliver upp klockan 06.00 varje morgon och tränar fem dagar i veckan. Detta samtidigt som jag är iväg på tävlingar kanske fem, sex dagar i veckan. Med sena kvällar och tidiga nätter som följd. Catchdrivers däremot, de kan ju ligga och sova hela förmiddagarna, samtidigt som vi tränare sitter och kör hästar…
Jag undrar vem det är som jobbar hårdast egentligen..?

/Åke

/Åke

Tillbaka

Admin