Trippel på V75 – och över tio miljoner inkört | 2011-05-10

Det fortsätter att rulla på riktigt bra för stallet.
Vi tog tre V75-segrar i lördags och det har hittills blivit 22 i år.
Dessutom passerade vi tio miljoner kronor i inkörda pengar vilket är rekord så här tidigt på året.


Hästarna är i bra form överlag och det flyter på fint, framförallt på V75.
Enligt STC:s räkning har vi tagit 22 V75-segrar i år, men enligt Travrondens beräkning är det två färre…
Vad som är sant är att våra hästar har vunnit 22 V75-lopp i år. Vi passerade även tio miljoner kronor i inkörda pengar i helgen och det är jag mycket nöjd med.

Sven Olof - en annan häst på banan
Det var en trevlig dag i Örebro i lördags med tre segrar och en andraplats i gulddivisionen. Sven Olof var så bra som jag trodde och infriade favoritskapet. Han var jättesnabb från start och tog enkelt ledningen trots åttondespår bakom bilen. Det var nog det som avgjorde och hästen kändes bra hela vägen. Han vann på 14,7 och det var ungefär den tiden jag trodde innan att han skulle kunna gå. Sven Olof har gjort det bra i två segrar för oss och den som ska hyllas för det är skötaren Rickard. Han har haft tålamod och kört hästen i ryggar hela tiden i träningen. Det är en väldigt kapabel häst men han är inte kul att sitta bakom och träna. Han är het och hård att hålla i. Det var han i värmningen före start nu också. Det är egentligen först när det är 30 sekunder till start som man skulle vilja sätta sig i vagnen bakom honom. Men det är bra löphuvud och fin tävlingsinställning hos honom. Många hästar är snälla i träningen men blir hetsiga när det blir lopp. Med Sven Olof är det precis tvärtom. Och som sagt, Rickard har gjort ett mycket bra jobb och jag har faktiskt inte kört hästen en enda gång i träningen.

Starkt gjort av Cleo Nalan
När det gäller Cleo Nalan så hade jag känt innan att hon var rejält på gång. Näst senast blev hon trea i V75 men sprang då med huvudet på tvären på open stretch och förstod inte riktigt att hon skulle springa när hon veks ner på innerspåret. Nu var hästen ännu bättre när hon vann trots en tung resa. Det är starkt gjort att ha kommit tillbaka när hon har varit borta så länge som hon har varit. Hon är i riktigt fin form nu. Tyvärr galopperade K.L.M.Prelong i samma lopp. Hon tog ett felsteg i första kurvan och tappade rytmen. Hästen kom inte tillbaka i trav igen men kändes som vanligt både före och efter galoppen.

Drömmen har blivit sann
En som gör det kanonbra varje gång är Dreamalittledream. Hon utvecklas hela tiden och är väldigt stark och rejäl. Nu sänkte hon sitt rekord till 1.12,4 och vann säkert. Det var kul för delägarna som är från Örebro och för travets eldsjäl och idéspruta Håkan ”Lillis” Olsson.
I Gulddivisionen blev Global Journey tvåa och han gjorde det mycket bra. Hästen börjar komma i riktigt fin form nu efter ett långt uppehåll.
En häst som var betrodd men som galopperade bort sig var Gitano. Det verkar vara en lite svår häst, det är hög kapacitet i honom och han är snäll och fin att köra hemma i träningen. Men när det väl blir lopp så blir han som en annan häst och blir hetsig när det är dags för start. Han är tvärtom gentemot Sven Olof. Så där finns det en del att slipa på.

Global Midnight - 1.12,5!!
En riktig snackhäst förra veckan var Global Midnight. Det fyraåriga stoet vann på 1.12,5/1640a i sitt livs tredje start! Då satt jag bara och åkte över upploppet och det fanns krafter kvar i mål. Jag har aldrig tränat en häst som har sprungit så fort i sin tredje start. Det blev en tuff öppning av loppet som inte var meningen, men en konkurrent på utsidan smackade på sin häst och då tog hon fart utav bara den. Global Midnight har en otrolig styrka i kroppen och en härlig inställning. Det är alltid svårt att veta hur hästarna utvecklas men hon går säkert en ljus framtid till mötes om hon får vara frisk.

Bra pengar och placeringar
I V75 i Umeå för en dryg vecka sedan blev det ingen seger, men väl flera fina placeringar och över 300 000 kronor inkört. Flera av hästarna fick tuffa lopp men gick bra ändå. Indigo Broline travade inte helt hundra men kunde trots det bli tvåa. Han har problem med fräschören hela tiden och det är synd, för annars hade det varit en riktig elithäst. Han är behandlad nu så får vi se när nästa start blir. Select Yankee var jättebra som tvåa på 12,9 efter ett tufft slutvarv och honom var jag mycket nöjd med.

Torvald Palema i Oslo Grand Prix
På söndag startar Torvald Palema i Oslo Grand Prix. Han hade tur i spårlottningen och fjärdespåret bakom bilen passar bra. Torvald har känts fin i träningen efter Olympiatravet och tagit det loppet på bästa sätt. Jag tycker att han gjorde ett bra lopp där med tanke på den stenhårda öppningen. Trots att hästen fick lägga tre speeder i början så spurtade han faktiskt in i mål. Det känns som att han går framåt hela tiden och jag hoppas och tror på en bra insats i Oslo. Det är stenhårt motstånd men han är inte borta.

/Åke

/Åke

Tillbaka

Admin