Tillbakablick Olympiatravet | 2009-04-23
Det har gått några dagar sedan Olympiatravet.
Det var en härlig vårdag på Åby med mycket folk och bra stämning. Precis som det ska vara på storloppsdagar. Banan var också i perfekt skick och riktigt snabb. Antalet hästar som slog nya rekord måste ha varit många.

Tyvärr kunde inte mina hästar göra sig själv rättvisa i Olympiatravet. Även om Torvald Palema tog en hedrande tredjeplats. Han kändes inte helt hundra i värmningen men var klart bättre i provstarterna innan loppet. Nu sprang han 1.11,4 trots att han inte var som bäst. Det visar bara vilken fantastisk häst han är. Hade han varit helt fräsch hade han stridit om segern. Torvald var lite öm i en kota som veterinären nu har behandlat. Han får ta det lugnt och vila ett tag. Utan att säga säkert så tror jag inte att det blir någon start innan Elitloppet. Men annars är det just Elitloppet vi siktar på, och då hoppas jag att han ska vara fräsch och fin.

Halsinfektion på Finders Keepers

När det gäller Finders Keepers så var inte heller han som bäst i lördags. Veckan innan hade han ju uppvisning i Romme och var fantastiskt fin. Nu sa Stefan Söderkvist att hästen blev spänd och stressad efter omstarterna. Det var dock inte hela sanningen för vid en kontroll efteråt visade det sig att Finders Keepers hade en liten halsinfektion. Den är nu behandlad och hästen blir frisk inom en vecka. Nästa start för Finders Keepers blir Oslo Grand Prix.

Färdigtävlat för Adams Hall…eller?

Adams Hall gjorde sin sista start på tävlingsbanan i lördags. Han hade otur som blev störd till galopp men gick strålande bra efteråt. Hästen ska nu gå till avel på heltid eftersom han inte klarar av att kombinera betäckning med tävling. Han får problem med en muskel på ena sidan när han hoppar på bocken. Ägaren Karl-Erik Bender har dock börjat prata om att han kanske vill sätta igång Adams Hall till hösten igen när betäckningssäsongen är över. Så sista ordet är kanske inte sagt i den här frågan…

/Åke

Tillbaka

Admin