Rekord på V75 - och Torvald Palema bra i Olympiatravet | 2011-04-29

Det fortsätter att gå riktigt bra för stallet på V75.
19 segrar hittills är rekord den här tiden på året.
Och Torvald Palema gjorde en bra insats i Olympiatravet med tanke på hur loppet blev kört. Jag var mycket nöjd med honom.
Nu siktar vi in oss på Oslo Grand Prix.


Torvald Palema fick en alldeles för tuff öppning i Olympiatravet. Hade jag vetat att Strong Boy D.E. skulle trycka på så länge hade jag släppt ledningen direkt. Efter en bit kom Flemming med Local Conch och det fortsatte att gå väldigt fort. Torvald fick lägga flera rejäla speeder i inledningen och det blev för tufft med 1.10,7 första varvet. Han kändes faktiskt trött redan tusen meter kvar. Sedan blev det fel när Local Conch tröttnade och vi blev dragna bakåt i sista sväng. Torvald var så trött över upploppet att mjölksyran nästan sprutade ur öronen på honom. Men trots det så kämpade han som bara den och han spurtade faktiskt in i mål. Det trodde jag inte att han skulle göra när det var ett varv kvar. Hästarna som var etta och tvåa behövde ju inte vara med i någon körning alls under det första varvet utan fick fina rygglopp bakom. Så med tanke på det här gjorde Torvald Palema ett bra lopp. Klart bättre än i de två senaste årens finaler i Olympiatravet. Han kom i mål på tiden 1.11,8 och jag var mycket nöjd med honom.

Oslo Grand Prix nästa
Hästen har glädjande nog sett fin ut i träningen efteråt. Han tog det tuffa loppet på rätt sätt och känns bra. Nu siktar vi in oss på Oslo Grand Prix den 15 maj. Sedan hoppas jag att vi kan vara med i Elitloppet en gång till.

Rania och K.L.M.Prelong imponerade
Det fortsätter att gå mycket bra på V75. Stallets hästar har hittills vunnit 19 lopp på rikstoton och det är rekord för oss vid den här tiden på året. Vid tolv av 17 V75-omgångar i år har någon av våra hästar vunnit V75-lopp. På Romme i lördags så gjorde både Rania och K.L.M.Prelong väldigt bra prestationer vid segrarna. Rania klev bara runt dem trots 40 meters tillägg och hon har verkligen utvecklas till en stabil och bra starthäst. Hon var hetsig och besvärlig när hon kom men nu sköter hon sig hur bra som helst. Det är en riktigt rolig utveckling på henne.
Och K.L.M.Prelong gjorde återigen en femstjärnig insats. Hon tog sin tredje V75-seger i år och sättet hon gjorde det på imponerade på mig. Det är tufft att vinna Silverdivisionen från spår åtta bakom bilen och bara runda allt ute i spåren. Riktigt bra gjort och hon kommer att klara sig bra i Stoeliten framöver.

Bra tryck nu
Jag tyckte annars att vi hade en liten formsvacka under mars månad. Men det berodde mycket på dåliga träningsförhållande och att banorna var för hårda. Sedan en månad tillbaka har vi kunnat träna alla hästar för fullt i sandbanan igen. Tävlingssäsongen har dragit igång på allvar och vi har mycket hästar som är ute och startar. Stallet närmar sig 100 årssegrar och i prispengar har det hittills blivit drygt 8,8 miljoner kronor. Det är också rekord så här tidigt på året. Segerprocenten är 21 procent och det är jag också nöjd med. Under torsdagskvällen fick vi med en häst till finalen av Drottning Silvias Pokal. Det var Popcorn Lavec som kvalade in genom att enkelt vinna sitt försök och kändes bra.

/Åke

/Åke

Tillbaka

Admin