Bra vecka – och spännande i Olympiatravet | 2011-04-11

Hästarna har gått bra under veckan och det blev totalt nio segrar.
K.L.M.Prelong imponerade på V75 och vann med krafter kvar.
Det var stallets 17:e V75-seger i år.
Kommande vecka blir hektisk med mycket starthästar.
Mest intressant är förstås Torvald Palema som fick ett bra spår i Olympiatravet.


Äntligen har vi fina banor att köra på och nu får vi hoppas att våren har kommit för att stanna. I fredags kunde vi träna på sandbanan för första gången på länge. Hästarna har gått bra i veckan och det känns som att hela stallet är rejält på gång.

K.L.M.Prelong – mot Stoeliten framöver
I V75 på Solvalla tycker jag att vi hade lite stolpe ut i flera lopp. Det var lite missflyt här och där med löpningarna. Men K.L.M.Prelong var väldigt bra och visade att hon är en riktig häst. Loppet blev kört ungefär som jag hade hoppats på. Det var bara när Per Lennartsson gick ut med sin häst framför oss som det blev lite tuffare än jag hade trott för att komma fram utvändigt om ledaren. Men i och för sig körde de 1.16,5 första varvet i täten och jag körde 1.15,5. Så det blev inte så tufft ändå. Sedan var det rätt lugnt till mitten av sista sväng då jag började köra. K.L.M.Prelong vann med krafter kvar och kommer att gå långt. Det är en häst för Stoeliten framöver och hon är mycket fräschare nu än hon har varit tidigare.

Vunnit elva av 15 V75-omgångar
Jag fick för övrigt lite V75-statistik skickad till mig. Totalt har vi alltså tagit 17 V75-segrar hittills i år. Och vid elva av totalt 15 V75-omgångar har minst en av våra hästar vunnit. Det är jag såklart mycket nöjd med.

Springer 1.14-tider varje gång
I övrigt från V75 i lördags måste jag nämna Dreamalittledream. Hon springer 1.14-tider varje gång och gör det jättebra. Nu stod hon med tillägg och kördes fram i dödens eftersom tempot var lågt. Hon var mycket bra efter ett tungt lopp och gav sig aldrig helt utan kom igen den sista biten. Men det blir ju lätt sådär när man står på tillägg. Hade Frank Nilsson suttit kvar i kön när det gick så sakta så hade hästen inte blivit trea.

Ingen tur med Excallibur
Med Excallibur körde jag upp i hjulet på Reven d’Amour över upploppet. Han hade varit fyra annars och det kändes som att vi hade tagit Reven d’Amour. Vi har ingen tur med Excallibur som blir fast varje gång i loppen. Hoppas att det vänder snart för hästen känns fin.

Fem segrar på Axevalla
I tisdags hade vi en fin kväll på Axevalla. Det blev fem segrar till stallet genom Steady State, Helge Palema, Zeb de Castella, Gossip’s Winner och Clambake. Flera av dem är nyförvärv och det är kul att det började så bra. Och Gossip’s Winner måste få ett extra omnämnande då han tog sin sjätte raka seger. Det är det inte många hästar som gör. Vi hade för övrigt en sjätte seger på gaffeln under kvällen men tyvärr tappade Boman mycket på galopp kort efter start. Han gjorde sedan en otroligt bra upphämtning som räckte till en andraplats.

43 hästar till start
Veckan som kommer blir intensiv och spännande. Från måndag till lördag har vi 43 hästar till start på fyra olika banor. Bara under lördagen har vi 21 hästar till start på Åby, varav 13 inom V75. Vi har många jättefina hästar ute men mest intressant blir förstås finalen i Olympiatravet.

Vill inte avslöja taktiken
Vi hade tur i spårlottningen och spår tre är bra för Torvald Palema. Hur jag lägger upp loppet vill jag inte spekulera i redan nu. Det är inget jag vill gå ut och avslöja på förhand. Men hästen känns i alla fall fräsch och fin i de jobb han har gått efter senaste starten. Allt ser bra ut och jag tror att han gör en ny bra prestation. Det ser ut att vara ett jämnt lopp där positioner och dagsform kommer att avgöra. Han är givetvis en av de som räknas. Det här är hästens femte start i en Olympiatravs-final. Jag tycker också att Torvald känns lite bättre i år än han gjorde vid samma tidpunkt i fjol.

/Åke

/Åke

Tillbaka

Admin