The Man imponerade i V75 - nu Torvald Palema! | 2011-03-28

Det blev flera fina placeringar i V75 i Eskilstuna.
The Man tog tredje raka segern för oss och är en klassklättrare.
Sedan var Rutger Raket nära att kvala in till Olympiatravet via en vass avslutning.
På lördag hoppas jag att Torvald Palema kan göra det på Bergsåker.


Till att börja med tycker jag att vi har haft lite missflyt i loppen på slutet. Hästarna har gått bra men det har varit lite stolpe ut. Det har blivit väl många andra-, och tredjeplaceringar som lika gärna kunde ha varit vinster. Men det är bara att nöta på och vi börjar få mycket hästar till start nu framöver i takt med att alltfler gör årsdebut.

Krafter kvar för The Man – på 13,4
I lördags i Eskilstuna gjorde de flesta hästarna bra prestationer men det var några som svek också. Av de positiva vill jag börja med att lyfta fram The Man. Han tog sin tredje raka seger och är obesegrad i vår träning. Det är en väldigt kapabel häst som det har varit en del problem med tidigare. Men han ser bra ut för dagen och håller han sig fräsch så går han en bra bit upp i klasserna. Han har bra kapacitet, bra löphuvud och det fanns gott om krafter kvar på tiden 1.13,4.

Rutger har tränats tuffare
Rutger Raket spurtade strålande från kön och var inte långt ifrån att vinna i gulddivisionen. Nu blev han knappt slagen trea och missade precis finalen i Olympiatravet. Men det viktigaste var att hästen gjorde en riktigt bra insats. En del kanske undrar varför han plötsligt var så här bra. Han var blek i Kalmar i mitten av februari och då var jag lite besviken på honom. Vi har därför provat att träna hästen tuffare ett tag och det har han svarat bra på. Tidigare har vi inte tränat honom så hårt för då har han blivit het och dum. Nu verkar han må bra av det och har tagit åt sig träningen på ett positivt sätt. Han var faktiskt bra redan näst senast då han avslutade med 1.10 sista 700 metrarna i guld på Jägersro men fick ändå inga pengar.

Satt fast och kändes fina
I övrigt så satt Glory Southwind och Excallibur fast med krafter kvar och kändes riktigt fina. Calypso Sund avslutade bra och hennes formförbättring kan jämföras med Rutger Raket. Hon har också varit väldigt hetsig och besvärlig och därför tränats ganska lugnt. Men loppen hon har fått har flyttat fram henne och när hon nu startade med en veckas mellanrum kom hon i bättre form.
Någon som däremot underpresterade var Treecko. Jag trodde mycket på honom på förhand men han var blek. Det är möjligt att det berodde på att det var täta starter.
Peya de Castella var heller inte till sin fördel och galopperade.

Torvald Palema på Bergsåker
Nu blickar vi framåt och den här veckan ser intressant ut med flera fina hästar till start. På lördag startar Torvald Palema på Bergsåker i ett uttagningslopp till Olympiatravet. Han ser bra ut och har tränat på som vanligt efter årsdebuten. Jag tycker att hästen känns fin och det normala är att han går framåt med loppet, även om det var ett billigt lopp som han vann. Det är svårt att säga hur långt det räcker när det nu är tuffare motstånd. Men som jag sa efter årsdebuten så tyckte jag att han var finare då än jämfört med årsdebuten förra året. Så jag tror att han kommer att göra ett bra lopp och vara med i segerstriden.

Kommer att köra i ledningen
Vi har fått innerspår bakom bilen och jag har redan bestämt mig för att köra i ledningen. I fjol blev hästen het i ledningen flera gånger och därför ville jag inte göra där för ofta. Men i årsdebuten var han otroligt lugn och jag kunde pulla upp och köra 1.20 första varvet. Så är han lika lugn nu är det inga problem. Jag vill heller inte släppa ledningen och därmed riskera att de ska låsa fast mig. Vi får se hur det blir med balansen och det beror på hur banan blir. Hästen tävlade med skor senast och var bra då. Han visade att han även kunde speeda väldigt bra till slut. Det är inte så stor nackdel om han skulle behöva gå med skor men vi får som sagt se hur det blir.

Räkna med Classic Tile
På V75 har vi bland annat med Classic Tile som gjorde ett riktigt bra lopp i årsdebuten. Han hade varit borta i tre och en halv månad men var bra direkt. Det var synd att hästen inte fick vinna och visst var det snöpligt att förlora så knappt. Men han har tagit det loppet bra och går säkert framåt. Han har fått ett bra spår på lördag och jag hoppas och tror att han blir att räkna med.

/Åke

/Åke

Tillbaka

Admin