Bra prestationer på V75 | 2011-03-20

Bra dag på Jägersro med två V75-segrar.
Conrads Linsan var femstjärnig och Dexter Stone hade gott om krafter kvar.
Dessutom var Dreamalittledream heroisk som tvåa efter en tung resa. Frågan är om inte hon gjorde den bästa prestationen av våra hästar…


Därmed har stallets hästar tagit tolv segrar på V75 i år. Det är jag såklart nöjd med, speciellt eftersom vi hittills inte har satsat så mycket på V75.
Conrads Linsan var jättebra, vad annat kan man säga. Jag trodde mycket på henne på förhand då jag inte tyckte att loppet såg sådär jättetufft ut. Men hon var ändå mycket bättre än jag trodde. Hon fick ju i stort sett gå utan rygg hela loppet och att ändå vinna på 12,1 är fantastiskt bra. Banan var jättefin och det var fint väder men det är ändå en kanontid. Hästen kändes bra hela vägen men i sista kurvan visste man ju inte hur mycket de andra som låg bakom hade att åka med. Det gick som långsammast genom slutkurvan men hon axade rejält 200 kvar när jag begärde lite. Hon visade mycket bra löphuvud och det är en riktigt bra häst som kommer att gå långt.

Dexter gjorde sin plikt
Dexter Stone gjorde sin plikt som storfavorit. Precis som jag hade på känn innan så öppnade han snabbt och behöll enkelt ledningen. Han vann med krafter kvar och kändes lika bra nu som när han vann V75 i Halmstad i vintras.

Kanonlopp av Dreamalittledream
I övrigt så måste jag framhålla Dreamalittledream. Hon var ju egentligen bäst i sitt lopp och gjorde en toppinsats. Hon gick på 1500 meter kvar och blev utsvarad i tredjespår och fick sedan dödens. Trots det så kämpade hon hela vägen in i mål och var inte långt efter vinnaren. Hon gjorde ett kanonlopp och det är verkligen inget fel på inställningen. Att springa 14,5 från spår tolv i V75, via tredjespår och dödens, det är frågan om det inte var den bästa prestationen av våra hästar i dag.

Grussprut fällde Peya de Castella
Annars var det synd på galoppen för Peya de Castella. Hon kändes jättefin när hon låg i rygg på ledaren. Men jag tänkte att om jag ska få fritt så måste jag ut ett spår halvvarvet kvar. Hade jag legat kvar hade vi aldrig fått chansen bakom Björn Goops häst. Tyvärr så galopperade hon omotiverat, men jag tror att hästen blev irriterad av att hon fick grussprut på sig. Jag hade mycket att köra med i det läget, sedan om det hade räckt för att slå vinnaren är svårt att säga. Men sämst tvåa hade hon nog varit.

Boman segeraktuell nästa gång
Utanför V75 så kändes Boman bra i sin årsdebut. Jag tog en försiktig start för jag ville inte stressa upp honom i första starten efter uppehållet. Men hästen kändes väldigt lugn och fin och faktiskt lika bra som när han var som bäst i höstas. Jag valde dock fel väg under loppet och kunde ha kört invändigt istället. Nu avslutade han bra och går framåt rejält med det loppet i kroppen. Boman blir segeraktuell i nästa start.

Global Midnight något extra
I övrigt under veckan (Torvald Palema har vi skrivit om i en tidigare krönika) så vill jag framhålla Global Midnight. Det fyraåriga stoet tog andra raka segern på lika många starter i torsdags på Åby. Hon vann på ett bra sätt igen och verkar vara en rejäl sort. Segern blev enkel i en snabb avslutning och det känns som en bra häst. Hon har en fin inställning och en otrolig styrka i kroppen. Hon kan säkert klättra en bra bit upp i klasserna.

/Åke

/Åke

Tillbaka

Admin