”Torvald Palema kändes bättre i år” | 2011-03-15

Torvald Palema kändes riktigt fin i årsdebuten.
Jag tycker faktiskt att han kändes ännu bättre än han gjorde i årsdebuten förra året.
Nu siktar vi mot Olympiatravet och vi startar antingen i Eskilstuna eller på Bergsåker.


Så var då årsdebuten avklarad för Torvald. Jag hade lite farhågor innan loppet då han låg tre veckor efter i träningen gentemot i fjol. Detta på grund av att hästen varit kvar längre på stuteriet och att träningsförhållandena inte varit de bästa. Men det gick som det brukar göra när Torvald årsdebuterar. Han kändes faktiskt bättre än jag trodde i loppet. Jag tyckte att han var lite tung i steget i värmningen och i provstarten innan. Men när loppet gick var det en helt annan häst. Jag måste säga att han kändes riktigt fin. Tiden 1.16,1/2100a säger inte så mycket utan det var mer på sättet som han gjorde det. Det var en snabb öppning på 1.10 första 400 metrarna. Sedan avslutade han med 1.10 sista 600 metrarna och ännu fortare sista 300. Det var på ett bra sätt och med ett bra tag om bettet hela vägen in i mål. Man ska också tänka på att han gick med skor runt om. Torvald hade bara tränat 1.23 som snabbast inför årsdebuten och lär gå framåt en hel del med loppet i kroppen. Jag tycker nästan att han kändes bättre i år än i fjolårets årsdebut. Vi får se hur han tar det här loppet och vi har inte helt bestämt nästa start ännu. Men vi kommer att prova i Olympiatravet och startar antingen i försöket i Eskilstuna eller på Bergsåker.

Hoppas ni tog rygg på vinnaren
Hoppas att ni tog rygg på V75-vinnaren som vi bjöd på i lördags. Vi hade bara en häst till start på Momarken och det var K.L.M.Prelong. Hon var riktigt duktig som rundade till seger från tillägg. Hästen satt långt ner i kön och hade långt fram men gick ett snabbt slutvarv. Det är inte så ofta som vi bjuder ut vinnare här på hemsidan men som jag sa innan så hade hästen tränat bättre och kändes finare än hon gjort tidigare. Kul att det stämde! Det här var också stallets tionde seger på V75 hittills i år.

Tack för gratulationerna
Slutligen vill jag och Sarah tacka för alla gratulationer vi har fått på sms och mail. Natten mot torsdagen förra veckan fick vi en son som vi är stolta föräldrar till. Allt har gått bra och vi är väldigt glada. Stort tack än en gång till alla som har hört av sig och gratulerat oss på ett eller annat sätt.

/Åke

/Åke

Tillbaka

Admin