Ny dubbelseger på V75 – trots halvfart | 2011-02-06

Det nya året har börjat otroligt bra för oss på V75.
Trots att det är en lugn period nu och de flesta hästarna vintertränar.
Det blev en dubbelseger på Mantorp och Indigo Broline är en riktigt bra häst.


Egentligen går vi bara på halvfart rent tävlingsmässigt sett. Jag skulle uppskatta att det är en tredjedel av hästarna som är igång och startar just nu. Men trots det har det gått väldigt bra på V75. Det är inte alls någon medveten satsning eller tuff start utan snarare tvärtom. Men de som har startat har varit jättebra och för andra veckan i rad blev det en ny dubbelseger. Därmed har stallets hästar redan vunnit sju lopp på V75 i år.

Indigo Broline med krafter kvar
Vi fick stryka Covington Ås som hade fått en halsinfektion. Det är inget allvarligt och han är snart tillbaka igen.
Indigo Broline skrev jag om förra veckan här på hemsidan att han var jättefint i ordning. Det är en riktigt bra häst som kan gå långt om han får vara fräsch. Nu kom vi bra igenom ifrån bakspåret och det underlättade. Jag var nöjd med att hamna i dödens. När man har en riktigt bra häst spelar den positionen ingen roll. Ledaren drog på i ett hårt tempo och det var inte jag som tryckte på. Jag väntade till trehundra meter kvar, det såg kanske ut som att jag körde i slutkurvan men det var ledaren som mattades. Jag körde inte till förrän i ut ur sista kurvan och då stack han enkelt ifrån. Han vann med krafter kvar och det kändes klart trots att Staro Dixieland satt i ryggen. Jag förstod att han skulle få svårt att plocka längder på min häst över upploppet.

Drömmen gick i uppfyllelse
Dreamalittledream var bra och fick en hundraprocentig löpning. Hon öppnade bra och kom fram fint i tredje par utvändigt. Sedan fick vi bra draghjälp och med det loppet var hon nästan skyldig att vinna. Men det här är en bra märr som också hade gått framåt med ett lopp i kroppen.

Dålig värmning av Global Lexicon
Av de övriga hästarna så värmde Global Lexicon dåligt. Nu galopperade han i första sväng men det var inte så att Robert Bergh körde snävt på något vis. Däremot var det kanske lite onödigt av mig att satsa så ifrån start när han hade värmt dåligt. Men sedan sprang han och smågalopperade under loppet så det hade nog ingen betydelse.

Rania var tapper
Rania gjorde ett mycket bra lopp. Hon gick i tredjespår hela sista varvet och höll farten storstilat. Det var en stark insats.
Avanto satt fast och kändes fin men hade nog inte vunnit loppet ändå med lucka till slut.

Det var för övrigt en otroligt lugn vecka på tävlingsbanan. Men däremot är det inga lugna dagar då det är mycket hästar som tränas. Bara i fredags hade vi 80 hästar som gick snabbjobb så det finns mycket att göra.

Vi hörs nästa vecka.

/Åke

/Åke

Tillbaka

Admin