”Det har varit jobbiga år” | 2010-10-14

Jag tänkte kommentera den eländiga historien som har präglat min vardag i två års tid. Sedan sätter vi punkt och går vidare.
Det är skönt att det är över och att ha blivit friad i två instanser, både i hovrätten och i Svensk Travsport.
Egentligen är det skrämmande att skitprat kan leda så långt som till rättegång.


Som väl var blev det en friande dom i hovrätten. Jag har varit oskyldigt anklagad och blivit utsatt för en hetsjakt i media under två års tid. Ulf Hörnberg på Svensk Travsport (ST) har uttalat att de skulle göra en GRUNDLIG undersökning när domen kom. Nu har även ST friat mig helt och nu kan ingen komma och snacka en massa skit i fortsättningen. Även om det verkar finnas personer som vet mer och vill smutskasta mig ändå…

Påfrestande för familj och anställda
Det känns i alla fall skönt att det är över. Men egentligen är det otroligt och skrämmande att skitprat kan leda så långt som till rättegång. Och även om Micke Nybrink vill att jag ska tacka TV4 för den här undersökningen så kommer jag inte att göra det. Det har inte varit speciellt roligt för mig under de här två åren. Jag tror inte att någon kan föreställa sig hur det har varit. Självklart har det varit jobbigt och påfrestande. Inte bara för mig personligen, utan även för min familj, mamma och pappa, mina bröder och släktingar, mina anställda. Folk fattar inte hur många personer som har blivit illa berörda av det här. Jag är kanske den som har farit minst illa. Men mamma och pappa har inte mått så bra under de här två åren. Sedan har vi 21 hästskötare och de har ju också föräldrar och släkt som har påverkats. Det har berört många och det är trist att flera oskyldiga har gått och mått dåligt på grund av det här. Jag vet som sagt inte om jag har klarat mig bäst, det kanske är så att många av mina anställda har mått sämre än mig. Men det tänker inte TV4 och andra journalister på när de skriver en massa skit.

Bra stöd från hästägarna
Det är många tränare som inte har pratat om det här under två års tid. När man har suttit i fikarummen och i omklädningsrummen på travbanorna så har de inte sagt så mycket. Men nu har de faktiskt kommit och gratulerat efteråt och tycker att det var bra. Det känns skönt.
Annars är det egentligen hästägarna som har stöttat mig mest under den här perioden. Det är faktiskt bara en hästägare som har flyttat sina hästar på grund av det här. Vi har istället utökat hästarna och hästägareantalet under den här tiden. Jag uppskattar att vi har fått mellan 50 och 60 nya hästar i träning. Då har vi även fått många nya kunder som aldrig har haft häst i träning hos oss tidigare. Så det känns jäkligt skönt att hästägarna har stått på min sida och att de har reagerat som de har gjort. De har inte brytt sig om alla lögner som spridits och istället sett till resultaten som vi presterat.

Nu ser vi framåt
Men nu har det äntligen blivit dags att sätta punkt en gång för alla. Vi är friade i två instanser och det är över. Det är något som jag varken kommer att tacka TV4 eller Nybrink för. Jag tror som sagt inte att de har en aning om hur påfrestande det har varit.
Nu kan vi slappna av och ägna oss åt jobbet på heltid. Det är inte bara jag som är lättad utan även de som jobbar åt mig. Nu ser vi framåt och ägnar oss åt det som är roligast – att träna och köra travhästar.

/Åke

/Åke

Tillbaka

Admin